Myllypuron metsän puolesta

13.8.07

Itä-Helsingin Vihreät: Myllypuron rakennussuunnitelma on ylimitoitettu



Kuva: Toni Amnell

Itä-Helsingin Vihreät: Myllypuron rakennussuunnitelma on ylimitoitettu

Kannanotto 15.2.2006

Myllypuron metsää puolustava kansanliike on yrittänyt kiinnittää virkamiesten ja päättäjien huomiota alueella sijaitsevan kalliometsään, joka suurelta osin jäisi uuden asuinalueen alle. Rikas kaupunkiluonto on itseisarvo. Arvokasta on myös asukkaiden huoli lähiympäristöstään. Kaupunkiluonnosta huolehtivat asukkaat kantavat vastuuta myös tulevaisuudesta. Helsingin nykyiset valtapuolueet SDP ja Kokoomus erehtyvätkin leimatessaan Myllypuron metsän puolustajat itsekkäiksi oman takapihan suojelijoiksi.

Kestävät ja viisaat päätökset ovat mahdollisia vain, jos löytyy ymmärrystä ja tahtoa eri näkökantojen yhteensovittamiseen. Myllypuron rakennussuunnitelma jättää asukkaiden mielipiteen huomiotta. Maankäyttö- ja rakennuslain mukainen kaavoitusprosessi edellyttää riittävää asukaskuulemista. Voidaankin kysyä, onko Myllypuron asemakaava valmisteltu lain hengessä.

Helsingissä tarvitaan lisää asuntoja ja Myllypuroon kaavailtu puutaloalue on tervetullut uudenlainen asuinalue. Se on myös ekologisesti kestävän kaupunkirakenteen kannalta mielekäs alue tukeutuessaan jo olemassa oleviin palveluihin ja joukkoliikenneyhteyksiin.

Myllypuron rakennussuunnitelma on kuitenkin ylimitoitettu: se tuhoaisi liian suuren osan kauniista kalliometsästä. Luontoarvojen ja asukasmielipiteen huomioiminen edellyttävät Myllypuron metsän säästämistä joko tiivistämällä kaavailtua rakentamista tai vähentämällä rakennusoikeutta.

Lisätiedot:
Maija Airas, puheenjohtaja, Itä-Helsingin Vihreät, 040-7560761
Outi Alanko-Kahiluoto, kaupunginvaltuutettu (vihr.), 041-5224272 (nyttemmin kansanedustaja)

Kannanoton voi lukea myös klikkaamalla otsikkoa.