Myllypuron metsän puolesta

26.9.07

Modernia puukaupunkirakentamista


Asuntotieto -lehden jutun, jossa vastaukseksi suomalaisten haaveeseen asua omakotitalossa kaupungissa, tarjotaan Myllypuroa, voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

Myllypuro on viime aikoina saanut paljon kielteistä julkisuutta, koska siellä jouduttiin purkamaan saastuneelle maaperälle rakennettuja kerrostaloja. Kerrostaloalueen eteläpuolelle on nyt suunnitteilla 1500 asukkaalle puinen kaupunkikylä tiiviissä ja hyvässä vuorovaikutuksessa alueen asukkaiden kanssa.

Sitaatti jutusta: (jossa on havainnekuvia)
"Tämä on aika luontainen alue rakentaa puusta," vakuuttaa Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehti Marja Piimies. "Täällähän on metsää ja kalliota - oikein perisuomalainen maisema, johon puu sopii erittäin hyvin."

Myös Piimies on todennut, että ihmiset tuntuvat arvostavan puutalossa asumista. Se koetaan lämpimäksi asumisen muodoksi. Onko sellaista odotettavissa Myllypuroon?

"Siitä tulee tämmöinen kaupunkimainen, ehkä meidän omiin vanhoihin puukaupunkiperinteisiimme modernilla tavalla pohjautuva alue, jossa on ihan selkeästi kaupunkimaisia katutiloja. Ihminen tuntee olevansa tiiviissä kaupungissa, mutta samalla pihat sisäpuolella ovat täysin yksityisiä. Ne ovat isoja ja tämä myllypurolainen luonto tulee suoraan sisään kortteleiden keskelle."